ChampdAction Logo

TIME CANVAS

Tweedaags festival voor hedendaagse muziek en beeldende kunst


In samenwerking met MuHKA - Antwerpen

Champ d'Action wil met TIME CANVAS een platform aanbieden waar componisten hun idee├źn kunnen uitwerken en in dialoog kunnen gaan met publiek en andere kunstenaars. De hedendaagse kunstwereld is op vele vlakken in een versnelling geraakt. Het duidelijke onderscheid tussen verschillende kunstuitingen wordt steeds vager. Nieuwe productievormen en de integratie van elektronische modellen en multimedia worden stilaan gemeengoed. Het is de overtuiging van Champ d'Action dat in deze nieuwe technologische wereld artistieke vragen zullen rijzen. Net zoals in de wetenschap is de technologische vooruitgang in de muziek niet te stoppen. De symbiose tussen traditionele instrumenten (het verleden) en technologie (het heden) is eigen aan deze tijd. Zij vullen elkaar aan en leiden tot een vernieuwende, kritische muzikale ontwikkeling.

In TIME CANVAS wordt de muziek als een tentoonstelling voorgesteld in het MuHKA en in het FotoMuseum. Een museum vol klank. Gespreid over een ganse verdieping van het MuHKA worden diverse muziekwerken als performances gebracht. Installaties en publieksparticipatie zijn niet uitgesloten. De dag wordt samengesteld als een grote partituur. Het publiek wandelt rond en maakt keuzes. Het bepaalt zelf zijn tijd-ruimte ervaring, die dus meerduidig wordt, en individueel. In tegenstelling tot de tijd-ruimte ervaring in de concertzaal, die collectief en unilateraal is.

De volgende editie van TIME CANVAS (reeds de 3de), Music-Drawing, Drawing Music, vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 december 2005.

TIME CANVAS 2005 MUSIC-DRAWING, DRAWING MUSIC

TIME CANVAS 2004

TIME CANVAS 2003

Copyright © 2004 ChampdAction