ChampdAction Logo

Stefan Van Eycken

Stefan Van Eycken studeerde musicologie aan de K.U.Leuven en volgde zomercursussen in Engelse literatuur aan de universiteit van Edinburgh en compositie in Avignon (met Marco Stroppa). In 1997 trok hij opnieuw naar Edinburgh om aan het departement musicologie een doctoraat over het werk van Brian Ferneyhough te schrijven. Hij doceerde daar ook analyse en esthetiek van hedendaagse muziek. In oktober 2000 verhuisde hij naar Tokyo met een Japan Foundation Fellowship voor een jaar, om als onderzoeker aan het Kunitachi College of Music aan een boek over de muziek van Yuji Takahashi te werken.

Parcours bij Champ d’Action

Reeds in 1999 sloten Champ d’Action en Stefan Van Eycken een contract af waarin de componist de opdracht kreeg om vijf trio’s één ensemblewerk te schrijven. Gedurende de daaropvolgende jaren leverde de componist eerst de verschillende trio’s aan. Nu is ook het ensemblewerk TECHNO PARK klaar en zal het in wereldpremière gaan tijdens het TRANSIT-festival in het Stuk in Leuven op zaterdag 23 oktober 2004. Nadien zal het ook het TIME CANVAS-festival in Antwerpen openen in het FotoMuseum op zaterdag 4 december 2004. Stefan Van Eycken krijgt naar 2005 toe opnieuw een opdracht van Champ d’Action in het kader van een project rond het doctoraat van blokfluitiste Tomma Wessel (voor het Orpheus Instituut in Gent) dat Champ d’Action ondersteunt.

In de Champ d'Action ARCHIVE SERIES verscheen intussen een cd-opname van Techno Park (after closing time). N° 02 - TECHNO PARK

Copyright © 2004 ChampdAction