ChampdAction Logo

Paul Craenen

http://users.telenet.be/paulcraenen/

Paul Craenen volgde hogere muziekstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij het meesterdiploma voor piano (1995) en kamermuziek (1997) behaalde. Naast zijn professionele taken als pianoleraar en begeleider, is hij zich sindsdien steeds meer gaan toeleggen op compositie. Hij nam deel aan het Acanthes compositieseminarie te Avignon (1999), het Ictus International Composition Seminar te Brussel (2001) en de ‘Ferienkürse für Neue Musik ’ aan het Darmstadt Institut (2002). Naast enkele radio-, tv –en cd-opnames, werden zijn composities uitgevoerd tijdens verscheidene festivals: Brussel 2000, Atempo festival (Caracas 2002), Festival de Música Contemporánea Chilena (2002), Festival van Vlaanderen 2002, IPEM 40 (Gent 2004), Muziek in de Maak/Logos (2004), November Music (B-N 2004), … door o.a. Tom Pauwels, Frederik Croene, Benjamin Dieltjens, Het Collectief, Oxalys, Black Jackets Company, Tomma Wessel…
Paul Craenen werkt vandaag nog haast uitsluitend in opdracht. In zijn recente werk is er een tendens naar het componeren van het audiovisuele, en van het integreren van lichamelijke aspecten in het compositiemateriaal. Rond dat onderwerp werkt Paul Craenen sinds 2001 aan een post-graduaat aan het Orpheus Instituut te Gent. Naast zijn activiteiten als componist, uitvoerder en researcher, is Paul Craenen ook actief in tal van educatieve projecten rond nieuwe en experimentele muziek. Hij is onder andere de bezieler van een cursus experimentele muziek aan de muziekacademie van Oud-Heverlee.

Parcours bij Champ d’Action

De samenwerking met Paul Craenen wordt pas opgestart naar aanleiding van TIME CANVAS. Hij zal in functie van dit festival verder werken op zijn compositie ‘Palindroom’ . Dit werk, waarin visuele en muzikale elementen in elkaar overgaan, is exemplarisch voor het festival.

Copyright © 2004 ChampdAction