ChampdAction Logo

FELDMAN-GLOBOKAR

Champ d'Action in samenwerking met Marc Vanrunxt

Met hun voorstelling Stockhausen/Feldman/Globokar, een mix van hedendaagse dans en muziek, brengen Champ d’Action en Kunst/Werk een ode aan het lichaam. In deze co-productie, te zien en te horen in het Kaaitheater in Brussel op 19 april en in het Concertgebouw Brugge op 28 mei (in het kader van Corpus Brugge ’05), staat het lichamelijke centraal, met als hoogtepunt Corporel van Vinko Globokar, geschreven voor een percussionist die enkel zijn naakte lichaam ter beschikking heeft om te bespelen.

In Stockhausen/Feldman/Globokar staat het verstillende effect van Feldmans Last Pieces voor het eerst tegenover de veel uitbundigere en fysiekere werken van Vinko Globokar. Deze confrontatie werpt dan ook een nieuw licht op de introverte choreografie die Marc Vanrunxt maakte op de muziek van Last Pieces.

De samenwerking tussen Champ d’Action en Kunst/Werk, die vorig seizoen startte met Last Pieces, kende dit jaar een vervolg. Beide trokken naar het Festival van Avignon (Frankrijk) in juli 2005, waar ze samenDeutsche Angst creëerden.

Copyright © 2004 ChampdAction