ChampdAction Logo

100 Gitaristen Gezocht Voor Uitvoering Van Hallucination City

Hallo,

Ben je geïnteresseerd om op 5 en 6 oktober e.k. deel uit te maken van het 100-koppig 'elektrische gitaren-orkest' dat het cultwerk 'Hallucination City' (of : Symphony 13) van Glenn Branca zal uitvoeren voor Festival van Vlaanderen in Vooruit Gent en tijdens het Happy New Ears Festival in de Stadsschouwburg te Kortrijk?

Hieronder volgt alvast wat meer informatie over deze unieke happening en de mogelijkheid om je kandidaat te stellen door het bijgaande invulformulier aan Champ d'Action te zenden.

De originele versie van Glenn Branca's Hallucination City ging in première in 2001 vlak bij de voormalige WTC torens in New York. De gereviseerde versie in vier bewegingen ging in februari van dit jaar in première in Montclair en in maart volgde een uitvoering in de Walt Disney Concert Hall in Los Angeles. Gitaristen vanuit heel Amerika namen deel aan deze uitvoeringen.

Meer info : www.glennbranca.com

Champ d'Action en het Festival van Vlaanderen Gent namen het initiatief om het werk naar Vlaanderen te halen. Ook het Happy New Ears Festival in Kortrijk, Vooruit Gent en de Kreun in Kortrijk sprongen allemaal graag mee op de kar om de Europese première van Hallucination City mee vorm te geven.

Wij vonden Glenn Branca bereid om het hele project persoonlijk te begeleiden (van bij de opstartfase tot aan de uitvoeringen). Branca zal zelf aanwezig zijn op alle repetities en uitvoeringen en hij brengt dirigent - John Myers - en drummer - Virgil Moorefield mee uit de States om alles in goede banen te leiden.

Hallucination City duurt ongeveer 1 uur en bestaat uit 4 delen :

  1. March (23.00 ')
  2. Anthem (15:30')
  3. Drive (11:00')
  4. Vengeance (14:30')

Het ensemble wordt verdeeld in 20 instrumentengroepen van telkens 5 leden. De spelers moeten zoveel mogelijk zelf hun versterker ( bij voorkeur medium grootte) meebrengen en de gitaristen moeten er rekening mee houden dat ze de snaren van hun instrument zullen moeten vervangen. Voor de bassen is dit niet nodig. In totaal zijn er 80 elektrische gitaar spelers nodig en 20 basgitaristen.

De partijen zijn uitgeschreven en het is dus noodzakelijk om de partij maat per maat te kunnen volgen. De speeltechniek van het stuk omvat heel wat 'double-strumming' en 'downstroke chording'. De volledige en gedetailleerde informatie ontvang je samen met de partijen nadat je werd geselecteerd. Alle vragen die je nadien nog hebt kan je aan Glenn Branca zelf bezorgen.

Praktisch - Repetities en uitvoeringen

Zaterdag 30 september 2006 - Kortrijk - Concertstudio (Van 11.00 uur - 21.00 uur)

Zondag 1 oktober 2006 - Kortrijk - Stadsschouwburg (Van 11.00 uur - 21.00 uur)

Woensdag 4 oktober - Gent - Vooruit (Avondrepetitie van 3 uren)

Donderdag 5 oktober - Vooruit (Uitvoering 1 om 21.45 uur en uitvoering 2 om 23.00 uur)

Vrijdag 6 oktober - Stadsschouwburg Kortrijk (Repetitie 3 uren in de loop van de NM en uitvoering om 20.45 uur)

(Ter info : De musici van Champ d'Action spelen een voorprogramma van ongeveer 30 minuten, behalve voor aanvang van de 2de uitvoering in Gent)

Het is niet mogelijk om 100 gitaristen te betalen. Wel zal er steeds catering en drank voorzien zijn (minstens een maaltijd om de 5 uren).

Schrijf je hier in

Copyright © 2004 ChampdAction